QUO VADIS…?

27. mája 2010, hermanAV, úvahy nielen o živote...

Pod ťarchou tejto doby, zrýchľujúceho sa tempa životného štýlu a srdcových tepov, častokrát sa zabúdame zastaviť. Hodinové ručičky sa pretáčajú tiež rýchlejšie ako sme boli zvyknutí a zisťujeme, že nemáme čas sa zabrzdiť. A položiť si základnu životnú otázku: Quo vadis? A zamyslieť sa nad možnou odpoveďou… Nikto nám nedá na výber kvízové možnosti a odpovedať sa isto nedá okamžite, pretože je veľa ciest, ktorými sa dá ísť… Tak skús aspoň spomaliť, keď už nevieš stáť… a nachvíľku zaťaž svoje mozgové bunky otázkou: Kam vlastne kráčaš…?

V dnešnej pretechnizovanej dobe, keď internet zrýchľuje naše životné kroky, ale nenúti nás túžiť po poznaní, pretože na všetky otázky na ňom nájdeme odpoveď, len na tú jednu nie – kam, ľudstvo kráčaš?

V čase mobilných komunikácií, keď s kýmkoľvek nadviažeš okamžité spojenie však pomaly prestávaš túžiť po priamom kontakte s ľuďmi. Stačí ti počuť ich hlas niekde na druhej strane, miesto dotyku ruky. Preto sa pýtam: Kam kráčame?

Keď v honbe za „diamantmi“ a kariérnym postupom, prestávame mať čas na vlastné deti, rodinu a na vzťahy… Nie je kedy pýtať sa sám seba: Kam kráčam…?

Zabudli sme, že mať všetko môže znamenať aj nemať nič… Preletieť životom na jeden dych a keď už nebudeme vládať lietať  zistiť, že naše vlastné deti teraz nemajú  čas na nás… pretože ich neučíme postáť a zamyslieť sa nad otázkou – kam kráčať…

Odpoveď však musí každý nájsť sám  v sebe a to skôr ako bude neskoro…

kvapky na skle